IBPS PO Interview Question 2016 Download Tricky Answers Tips

By | July 1, 2016

IBPS PO Interview Question 

Students who are going to attend Institute of Banking Personnel Selection PO Exam they must need to know which type of IBPS PO Interview Questions 2016 would be asked in the Interview Round. Through this webpage we are providing best IBPS Interview question answers and Toppers tips to crack the final round that is interview.

All the candidates who are preparing for IBPS PO can take help from IBPS PO Best Interview Question . From this you can get information regarding how to download Top Answers Tips. IBPS is an Institution of Banking Personnel Selection, which provides services to its clients in the area of personnel selection.

It provides the opportunity for bank jobs, so as to fulfill the vacancies in the banks. If you are one of the candidates who is going to appear in the IBPS PO / Clerk Interview then you should go through the IBPS PO Interview Question 2016. You can Download Top Answers Tips through this section of Naukriform.in.

Top IBPS PO Interview Question 2016 with Answers

All the candidates who want to get the Bank job and preparing for the Interview should prepare them in the best manner. Here is a list of few Questions which can be asked in the Interview:-

Q1- Give your Introduction?

Ans- Tell your name, your Qualifications and some basic information about yourself.

Q2- When was the RBI formed?

Ans- RBI was founded on 1st April 1935.

Q3- Who is the Finance Minister of India?

Ans- Arun Jetley.

Q4- What do you mean by CRR?

Ans- Cash reserve Ratio (CRR) is the amount of funds that the banks have to keep with the RBI.

Q5- Define Financial Services?

Ans- Financial services are the economic services provided by the finance industry, which encompasses a broad range of businesses that manage money.

Q6- What do you mean by Bank Reconciliation Statement?

Ans- This process of confirming the amounts is referred to as reconciling the bank statement.

Q7- Why do you mean by Final Accounts?

Ans- Final accounts give a concise idea about the profitability and financial position of a business to its management, owners, and other interested parties.

Q8- Why you want to work here?

Ans- tell about your objectives regarding job.

Q9- Define Assets?

Ans- Asset is an economic resource. Anything tangible or intangible that is capable of being owned or controlled to produce value.

Q10- How to make an e-payment?

Ans- E-Payment facilitates payment of direct taxes online by taxpayers.

Q11- What is the Bank Rate?

Ans- Bank rate is the rate of interest which a central bank charges on the loans and advances.

Q12- What do you mean by Bills of Exchange?

Ans- Bills of Exchange is an unconditional order in writing, addressed by one person to another, signed by the person giving it, requiring the person to whom it is addressed to pay on demand, or at a fixed or determinable future time, a sum certain in money to or to the order of a specified person, or to bearer.

Q13- What is a Budget?

Ans- A budget is a quantitative expression of a plan for a defined period of time.

Q14- What is a Saving Account?

Ans- Saving accounts are accounts maintained by retail financial institutions that pay interest but cannot be used directly.

Q15- Define World Bank?

Ans- The World Bank is an international financial institution that provides loans to developing countries for capital programs.

Top Answers Tips For IBPS PO Interview

Following Top Walkin Answers Tips which will be helpful to you in the IBPS PO Interview:-

  • Go through the current affairs
  • Positive Attitude
  • Well dressed in formals
  • Study well
  • Answer each and every Question
  • Behave in a disciplined manner
Common Interview Mistakes

Here are few common mistakes which are made by the candidates while Interview:-

  • Negative impact of the candidate
  • Not dressed well
  • Speaks too much/less
  • No dedication to work
  • Speaks very loud
  • Arguments
  • Show less interest in the job
Share this useful info...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterDigg thisShare on TumblrShare on Reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *